8 jaar bij Qualogy Caribbean: mijn terugblik

Qualogy Caribbean viert dit jaar alweer het 10-jarig jubileum. Ik heb me in januari 2009 mogen aansluiten bij deze toegewijde en deskundige club IT-fanaten. Tijd om terug te blikken op 8 mooie jaren. 

In 2009 was het zover: ik mocht solliciteren bij Qualogy Caribbean. Ik had gehoord dat Qualogy een internationaal bedrijf was dat je ‘from scratch’ trainde. Daar wilde ik graag aan de slag!

Tijdens de sollicitatiegesprekken voelde ik me direct al welkom. Dat gevoel is altijd gebleven, ook toen ik aangenomen werd: er heerst een echt familiegevoel. En nog een goede reden waarom het zo prettig werken is bij Qualogy Caribbean: mijn collega’s en ik worden constant gestimuleerd om te groeien. In ons werk én op persoonlijk vlak. 

Leuke veelzijdige baan

Bij Qualogy Caribbean heb ik de afgelopen 8 jaar al kunnen proeven van de meest uiteenlopende functies en werkzaamheden. Na mijn sollicitatie heb ik het trainingstraject doorlopen voor Oracle SQL Developer. Daarna ben ik Quality Engineer - oftewel tester - geworden.

Momenteel zit ik op de afdeling IT Support. Mijn werkdagen zijn heel afwisselend. Mijn collega’s en ik doen vooral DBA-werkzaamheden. We monitoren en onderhouden de systemen en netwerken bij ons en bij de klant. Ook houden we ons bezig met front office werkzaamheden: hierbij lossen we hardware-gerelateerde issues op van onze eigen collega’s. En op het kantoor van Qualogy Caribbean staat een generator die als backup dient voor de energietoevoer. Deze beheren wij. Een leuke veelzijdige baan dus!

Onze focus verleggen

In de afgelopen jaren is bij Qualogy Caribbean de focus op de business steeds verder verlegd. Eerst richtten we ons vooral op overheidsbedrijven in Suriname zelf. Later speelden Surinaamse klanten in de private sector een steeds grotere rol. Nu richten we ons juist steeds meer op potentiële klanten buiten Suriname. Dat vind ik erg interessant.  

Qualogy Caribbean zie je overal

Qualogy Caribbean heeft in 10 jaar tijd een belangrijke plek gekregen binnen het IT-landschap van de Cariben. We zijn aanwezig op verschillende vlakken: zo zijn sommige collega’s van mij zelfs deeltijdsdocent aan bepaalde IT-opleidingen in Paramaribo. Je ziet dat onze kennis en expertise van waarde is voor Suriname en voor de regio. Ik verwacht dat Qualogy Caribbean hierin steeds verder doorgroeit. Of eigenlijk: daar ga ik vanuit!