Aan de slag als WebLogic en Oracle Fusion Middleware consultant

In het najaar van 2015 werd ik via LinkedIn door een collega van Qualogy benaderd. Of ik eens kennis wilde komen maken? Natuurlijk! Ik werd gelijk enthousiast. Na een telefonische kennismaking met mijn toen toekomstige werkgever, ben ik op een herfstachtige woensdagmiddag in november op sollicitatiegesprek geweest voor de functie van WebLogic en Oracle Fusion Middleware consultant.

Ik kende Qualogy al van naam. Qualogy wordt in één adem genoemd met een heel select lijstje van andere bedrijven in ons vakgebied. Ik hoorde via via ook van de informele werksfeer en het hoge kennisniveau van collega’s. Daarom dacht ik: hier wil ik solliciteren. Ik word in mijn werk namelijk graag geprikkeld door ervaren collega’s.

Prettig praten

Op het moment dat het sollicitatiegesprek plaatsvond, werkte ik nog in België. Daarom hebben we het kennismakingsgesprek én de technische sollicitatie op dezelfde middag gedaan. Ik vond het erg prettig praten, anders was ik natuurlijk nooit in zee gegaan met Qualogy! Ik vond het erg fijn om te merken dat mijn ambities gewaardeerd werden, en dat er veel mogelijk is als je zelf maar wilt.

…Aangenomen!

Na het weekend kreeg ik een telefoontje: ik was aangenomen! Ik ontving direct een volledig uitgewerkt aanbod. Ik vond het fijn dat we alle arbeidsvoorwaarden direct uitgebreid konden bespreken. Dit benadrukt de open cultuur die bij Qualogy heerst.

Voordat ik bij Qualogy werkte, verwachtte ik met mensen te gaan werken die kennis van zaken hebben en complexe infrastructuurprojecten uitvoeren. Nu ik een tijdje werkzaam ben kan ik zeggen dat dit beeld klopt. Elke collega beschikt over de nodige ervaring en zit vol ambitie.

En hoe ik de sfeer zou omschrijven? Informeel als het kan, professioneel als het moet. Iedereen zit boordevol ambitie om beter te worden in zijn of haar werk. Ook word ik gehoord en serieus genomen als ik iets te melden heb. Dat merkte ik al tijdens mijn eerste gesprek bij Qualogy en dat vind ik belangrijk.

Mijn eerste projecten

Ik ga tot minimaal eind 2016 bij een klant werken waar ik in mijn vorige baan ook al eens voor gewerkt heb. Het gaat om twee verschillende projecten die als overeenkomst hebben dat er een transitie naar een DevOps-cultuur gaat plaatsvinden. Ik ga daar aan de slag met Oracle WebLogic Server, Amazone Webservices, Docker, Jenkins, Puppet en Linux. Het doel hiervan is om de teams van developers efficiënter te laten werken. Een heel uitdagende en gevarieerde opdracht waar ik veel zin in heb.

Mijn sollicitatietip

Wil jij ook solliciteren bij Qualogy? Laat dan vooral zien dat je gretig bent, dat je vol passie bent over je vak én dat je weet waar je over praat. Dan moet het goedkomen!

Bas: “Of ik eens kennis wilde komen maken met Qualogy? Natuurlijk! Ik werd gelijk enthousiast.”