Altijd ‘up-to-speed’ dankzij onze SIGs

Kom je werken bij Qualogy? Dan zal je met enige regelmaat een uitnodiging krijgen voor een ‘SIG’ (Special Interest Group). Een SIG bestaat uit een groep mensen die geïnteresseerd is in hetzelfde vakgebied, bijvoorbeeld technologie. Ik ben één van de collega’s die zulke SIGs organiseert. 

In een SIG kunnen allerlei onderwerpen aan bod komen. Denk aan nieuwe technologieën, slimme ideeën of oplossingen voor bepaalde vraagstukken. De SIG is ook bedoeld om als collega’s onder elkaar kennis en ervaringen met elkaar te delen. Maar ook externe experts komen soms aan het woord. Samen leren we van elkaar. 

Waarom een SIG?

Veel van onze collega’s werken aan opdrachten op verschillende plekken. Soms zie je elkaar weinig. Daarom organiseren we dit soort meetings, zodat we met elkaar over interessante onderwerpen kunnen praten, ideeën kunnen uitwisselen en vooral ook bij te blijven in ons vakgebied. De ontwikkelingen in de IT gaan razendsnel en op deze manier kunnen collega’s snel weer ‘up-to-speed’ raken. En als je bepaalde zaken van een ander vakgebied interessant vindt, dan ben je natuurlijk ook altijd welkom. Gelukkig doen veel collega’s dat omdat ze een brede interesse hebben.  

Kennis en ervaringen delen met collega's Kennis en ervaringen delen met collega's

Van Java en Apex tot consultancy skills

We organiseren SIGs in allerlei vakgebieden en specialisaties, waaronder Java, Apex, Database, Middleware, Information Management & Technology en de meer algemene SIG Consultancy Skills. Op basis van input uit gesprekken die we met consultants voeren, kijken we aan welke onderwerpen behoefte is. Of is er een belangrijke ontwikkeling? Dan nodigen we een kundig persoon uit om daarover een presentatie of workshop te komen geven. Maar ook eigen medewerkers vertellen graag over hun ervaringen, nieuwe dingen die zij onderzocht hebben of nieuwe technologieën waar zij mee werken. 

SIG over assertiviteit

Zo organiseerden we in het kader van de SIG Consultancy Skills bijvoorbeeld een training over assertiviteit. Dit onderwerp kwam naar voren uit de zeswekelijkse gesprekken die medewerkers voeren met hun Field Manager en uit de jaarlijkse evaluaties. Want iedereen kent ze wel: mensen die altijd op het goede moment een scherpe opmerking kunnen plaatsen of die makkelijk hun mening geven. Tijdens de SIG onderzochten we hoe je scherper kunt communiceren, zonder aan professionaliteit te verliezen. Dat deden we met een theoriegedeelte én praktijkoefeningen.

Deze bewuste SIG werd verzorgd door een externe partij, waarbij we in kleine groepjes de oefeningen deden. Na afloop verlieten veel enthousiaste deelnemers de zaal. De opgedane kennis konden we direct toepassen in ons dagelijks werk! 

Een tipje van de sluier

Ook dit jaar zullen er veel verschillende onderwerpen aan bod komen. Op het gebied van consultancy skills kan ik alvast een tipje van de sluier oplichten: we gaan ons onder meer richten op time management, effectief samenwerken en adviesvaardigheden!