Back to Devoxx

Alweer een jaar geleden schreef ik dat we met 5 Qualogy-collega's naar Devoxx 2015 gingen. Intussen komt Devoxx 2016 eraan en wederom zal Qualogy van de partij zijn, dit jaar met maar liefst 16 collega's. En… ik mag spreken!

Elke Devoxx is bijzonder, maar dit jaar is voor mij persoonlijk nog wat specialer. Dit omdat ik zelf een (korte) presentatie over Aurelia zal verzorgen op de woensdag. Aurelia een JavaScript framework wat ik met succes inzet bij mijn huidige opdracht. In 15 minuten probeer het publiek te overtuigen om Aurelia in overweging te nemen bij de bouw van hun volgende frontend-applicatie.

Mijn programma

De rest van Devoxx ben ik toehoorder. Een aantal sessies die ik zeker niet wil missen zijn:

Woensdag

Twelve Ways to Make Code Suck Less, door Venkat Subramaniam

Een spreker die altijd volle zalen trekt is. Dit jaar verzorgd hij 3 sessies. Dit is de enige sessie tijdens de conference dus voor mij een absolute must!

Donderdag

Optional - The Mother of All Bikesheds, door Stuart Marks

Een relatieve kleine toevoeging aan Java 8 is ook een van de meest controversiële. Optional wordt veelvuldig misbruikt, zelfs door JDK auteurs. Ook ik ben de fout ingegaan met het gebruik van Optional en hoop na het bijwonen van deze sessie mijn leven te kunnen beteren.

Vrijdag

Java Language and Platform Futures: A Sneak Peek, door Brian Goetz

Brian Goetz is de Java Language Architect van Oracle. Hij zal ons een kijkje bieden in de toekomst. Waar gaan we heen, hoe komen we daar?

En verder…

Niet te vermijden dit jaar zijn de ‘container-gerelateerde’ sessies. Docker is goed vertegenwoordigd. Ik zal er zeker 1 of 2 meepakken aangezien dit actuele thema ook bij mijn huidige klant speelt.

Last but not least

En aangezien we in het land van de speciale bieren zijn mag een bezoek aan Bier Centraal niet ontbreken. Bij uitstek dé plek om met je collega's de dag door te nemen. Geheel toevallig ligt ons hotel tegenover deze Antwerpse hotspot.

Ik heb er weer zin in. Tot ziens in Antwerpen!

Harro: “Op woensdag geef ik een korte presentatie over Aurelia”