Een eer om Oracle ACE te zijn

In oktober 2012 heb ik de eretitel ‘Oracle ACE’ gekregen. Deze titel wordt niet zomaar uitgedeeld. Een ACE is een expert in zijn vakgebied. Iemand uit de Oracle community moet je voordragen. Mijn collega’s bij Qualogy waren heel enthousiast en gingen vol voor mijn nominatie. Dat maakte mijzelf ook steeds enthousiaster.

Voor de titel moet je wel wat doen. Om in aanmerking te komen heb ik jarenlange kennis en ervaring opgebouwd. Zo heb ik twee boeken geschreven en spreek ik veel op conferenties, waarvan twee keer op Oracle’s grootste conferentie: Oracle OpenWorld. Verder schrijf ik blogs en artikelen voor vakbladen en ik geef trainingen. Wat ik bijzonder vind, is dat mensen mij kennen vanwege mijn boeken en ACE-status, terwijl ik hen niet ken.

Positieve roddels?

Nadat Qualogy mijn nominatie had ingediend, heeft mijn collega Pieter bij een aantal mensen van Oracle gepolst hoe het ervoor stond. Wellicht heeft hij toen ook snel nog even wat positieve roddels verteld, maar dat weet ik niet zeker! Uiteindelijk besluit Oracle zelf wie de titel krijgt. 

Welkomstwoord en ACE-kit

Via collega Pieter hoorde ik uiteindelijk (informeel) dat ik het was geworden. Ik kreeg een officiële mail van Oracle én een vermelding in het welkomstwoord van Oracle Magazine. Ook kreeg ik een ‘ACE-kit’ toegestuurd, met daarin onder meer een mooie award, certificaat, speldje en trui. In mijn vakgebied ‘middleware’ zijn 14 personen in Nederland Oracle ACE. Een hele eer dus!

Mijn ambities

Mijn ambities zijn nog niet klaar. In de toekomst wil ik graag nauwer samenwerken met product development en sturing geven aan de producten die zij ontwikkelen. Uiteindelijk wil ik nog een stapje hogerop komen en ‘ACE Director’ te worden. Ook zou ik me graag inzetten als CTO bij Qualogy. En ik wil graag nog een boek schrijven. De plannen hiervoor liggen al op de plank. Hierover vertel ik later graag meer, in een volgende blog.

Michel: “Via collega Pieter hoorde ik dat ik het was geworden. Ik kreeg een officiële mail van Oracle én een vermelding in het welkomstwoord van Oracle Magazine. ”