Een leerzaam en succesvol OIDM-project

In januari zijn we door één van onze relaties gevraagd voor een Oracle Identity and Access Management-project, ofwel OIDM. Het ging om het inrichten en live brengen van een ‘Single Sign On-oplossing’, waardoor er een extra beveiligingslaag werd toegevoegd aan de huidige applicaties. 

Het mooie van deze oplossing is dat de klant verzekerd is van extra beveiliging van de applicaties, plus dat de gebruikers hiervoor niet meer een veelvoud aan accounts nodig hebben of per applicatie moeten inloggen. Betere beveiliging én meer gebruiksgemak dus. 

Te weinig mankracht

Onze relatie had met de huidige resources te weinig mankracht en kennis om de omgeving goed in te richten en opduikende issues op te lossen, waardoor de geplande ‘go-live datum’ niet gehaald zou worden. Daarom schakelden ze ons team in. 

Best practices

Vanuit onze Fusion Middleware-ervaring hebben wij een aantal best practices toegepast, o.a. op gebied van sizing van de omgeving. Verder hebben we met behulp van releases verbeteringen geïntroduceerd en issues opgelost. Als Fusion Middleware Engineer hielp ik vooral bij het oplossen van issues en het realiseren van algemene verbeteringen. Ook verzorgde ik de performance tuning. 

Werken in continu wisselende teams Werken in continu wisselende teams

Werken vanaf verschillende locaties

Gedurende het project varieerde de samenstelling van ons team continu, maar gemiddeld genomen werkten er tussen de 5 en 10 collega’s direct aan het project. De samenwerking verliep goed, al was het soms wel een uitdaging vanwege het werken op verschillende locaties. Het meeste werd gedaan bij de klant op locatie in Amsterdam, maar een deel vond ook plaats in Cardiff (Wales). 

Uitdagingen

Naast technische issues liepen we ook tegen organisatorische uitdagingen aan. Zo vroeg de vestiging in Duitsland meer tijd voor het trainen van medewerkers die de oplossing zouden gaan gebruiken. De go-live datum van het project is daarom uiteindelijk iets opgeschoven, om zo meer tijd te geven voor training.

Periode van nazorg

Na de livegang van de OIDM-oplossing is het natuurlijk altijd even afwachten of de oplossing in de praktijk ook daadwerkelijk 100% naar behoren werkt. Ook kunnen medewerkers wellicht nog vragen hebben over het gebruik ervan. Daarom hebben we als Qualogy ook een aantal weken nazorg geboden.

Deze periode verliep vrij rustig. Er waren wel een paar issues, zoals gebruikers die niet de juiste rollen en rechten hadden gekregen, maar deze waren gelukkig spoedig ontdekt en opgelost. De eerste reacties waren erg positief en zijn nog steeds positief, vooral door de hoge stabiliteit en goede performance van de OIDM-oplossing.
 

En nu: op naar wave 2 En nu: op naar wave 2

Op naar wave 2

Tijdens het eerste project is er al een ‘wave 2’ geïntroduceerd, waarbij we de verzoeken en wijzigingen oppakken die niet meer voor de go-live opgepakt konden worden. Dit zal de komende weken geïmplementeerd worden. Verder zitten er meerdere applicaties in de pipeline om gekoppeld en afgeschermd te worden met de Single Sign On-oplossing. De interne medewerkers zullen deze werkzaamheden verder oppakken. 

Werken in een internationaal team

Terugkijkend op het project vond ik toch het allerleukst om eens in een ander land met een internationaal team te mogen werken aan de oplossing. Verder heb ik enorm veel geleerd van het opbouwen van de oplossing en sparren met collega's, waaronder ook Oracle ACE's. Een leerzame periode dus en ik hoop dat wave 2 net zo’n succes zal worden. 

Maarten: “Tijdens het project varieerde de samenstelling van ons team continu”