Een leerzame zomer bij Qualogy

Naar mijn mening hoort het bij je rol als professional om je kennis up-to-date te houden en telkens uit te breiden. Qualogy biedt als Oracle Platinum Partner en OGh-lid hier ook allerlei mogelijkheden voor. Zelf ga ik in augustus weer naar het Oracle Fusion Middleware Summer Camp voor Oracle Partners in Lissabon. 

Qualogy biedt meer dan genoeg mogelijkheden tot het volgen van (vakgerichte) opleidingen in werktijd, bijvoorbeeld trainingen bij Oracle. Hiernaast zijn er mogelijkheden om cursussen ‘virtueel’ te volgen en er zijn mogelijkheden tot zelfstudie, waarbij het bedrijf de kosten voor zijn rekening neemt​. We krijgen per kalenderjaar zelfs twee zelfstudiedagen om je kennis op peil te houden. 

Vakgerelateerde opleidingen

Als technisch consultant ben ik bij klanten betrokken bij projecten voor integraties en koppelingen met Oracle Fusion Middleware, en rondom nieuwe en bestaande services met Oracle SOA Suite en Oracle Service Bus. Naast mijn werk heb ik allerlei vakgerelateerde opleidingen gevolgd, van cursussen bij de Open Universiteit en Oracle-trainingen tot MOOCs (Massive Open Online Courses) zoals Cryptography. Specifiek voor SOA behaalde ik certificeringen.

Sparren op Europees niveau

Dit jaar ga ik naar het OFM Summer Camp van 17 tot 21 augustus. Ik ga deelnemen aan de workshops Hybrid Integration with Integration Cloud Service, SOA Suite Cloud Service and SOA 12c op. Het Summer Camp beleeft dit jaar zijn eerste lustrum. Hiernaast zijn er vanuit de Oracle SOA Partner Community ook jaarlijks evenementen, zoals het SOA Community Forum, en productspecifieke bootcamps voor partners.

De Oracle Partner Events zijn relevant voor mijn functie. Het biedt mij de gelegenheid om me te verdiepen in nieuwe producten en productmogelijkheden​ op het gebied van Oracle Middleware. Ik grijp graag de kans om informatie te verkrijgen uit de eerste hand (Product Management van Oracle) en om te sparren met een groot aantal technische experts vanuit verschillende Europese landen.

Het wordt weer een leerzame zomer voor mij Het wordt weer een leerzame zomer voor mij

Vorig jaar: SOA Suite 12c

Dit jaar wordt mijn tweede Summer Camp, in 2014 ben ik ook geweest. De workshop draaide toen om de nieuwe 12c versie van SOA Suite. Toen heb ik van de gelegenheid gebruikgemaakt om ervaring op te doen met SOA Suite 12c. Hierdoor kon ik me dit jaar via het Oracle Beta Exam-programma certificeren voor SOA Suite 12c, als één van de eerste consultants in Nederland.

Collega’s delen kennis

Bij Qualogy passen gedreven, nieuwsgierige mensen met een passie voor techniek. Je krijgt alle mogelijkheden om je (verder) te verdiepen of specialiseren in jouw interessegebied, variërend van SOA via Java tot Oracle's ERP & HCM-oplossingen. Als collega’s delen wij ook regelmatig kennis in interne workshops, bijvoorbeeld op het gebied van ADF, SOA of WebLogic. Zelf heb ik een aantal keer een workshop georganiseerd op het gebied van SOA Suite.

Wellicht is het Summer Camp een mooie gelegenheid om inspiratie op te doen voor een nieuwe workshop voor onze collega's! Ik houd jullie graag op de hoogte van mijn ervaringen in Lissabon in mijn volgende blog.

Milco: “Wie weet is het Summer Camp een mooie kans om inspiratie op te doen voor een nieuwe workshop”