Een opdracht oppakken én waarmaken

Ik werk sinds anderhalf jaar bij Qualogy Caribbean als Junior Systeembeheerder. Dit doe ik naast mijn ICT-bacheloropleiding. Elkaar inspireren, je verantwoordelijkheid nemen en een opdracht oppakken én waarmaken is erg belangrijk in mijn werk. Daar vertel ik je graag meer over. 

Bij Qualogy behoor ik tot het IT Support-team. Ik beheer de Front Office. Mijn werkzaamheden zijn heel divers. Zo installeer en configureer ik besturingssystemen en applicaties. Ook los ik systeem- en netwerkproblemen en hardware- of softwarefouten op en vervang ik systeemonderdelen. Verder ben ik betrokken bij de uitrol van nieuwe applicaties en test en evalueer ik nieuwe technologieën. 

Dagelijkse dosis inspiratie

Mijn collega’s uit het IT Support-team en ik proberen elkaar dagelijks te inspireren. Zo bespreken we iedere dag ons werk. En dan hebben we het niet alleen over de knelpunten, maar vooral ook over onze vorderingen. We vertellen elkaar over de nieuwe ontwikkelingen, trends en vaardigheden in onze branche. Ook deel ik mijn leerprocessen, zodat mijn collega’s deze eventueel bij een andere opdracht ook kunnen gebruiken. 

Ik pak het op en maak het waar

In mijn werk heb ik een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Als ik een opdracht krijg, zorg ik ervoor dat ik serieus en zorgvuldig te werk ga. Het is voor mij een kwaliteitsnorm. Ik zorg ervoor dat ik een opdracht samen met mijn collega’s goed bespreek, uitwerk en uitvoer. Ik pak het op en maak het waar. Zo heb ik er een tijd geleden bijvoorbeeld voor gezorgd dat al mijn collega’s binnen een maand waren gemigreerd naar een nieuw domein: van Google.sr naar Google.com. 

Het voortouw nemen

In vergaderingen en discussies kom ik regelmatig met eigen voorstellen en oplossingen. In projecten neem ik vaak het voortouw voor gezamenlijke acties. Als iets stagneert, dan onderneem ik acties om het proces weer op gang te brengen of te versnellen. Een voorbeeld: het datacenter van Qualogy is weergegeven in een document. Dit document moet worden aangevuld zodra er een wijziging in de datacenter heeft plaatsgevonden. Toen ik bij Qualogy kwam werken heb ik mezelf opgeworpen om het document regelmatig bij te werken en up-to-date te houden. 

Ontwikkeling op alle gebieden

Ik zorg ervoor dat ik me altijd blijf ontwikkelen. Ik volg de trends binnen mijn werkterrein en ga naar seminars en workshops. En natuurlijk studeer ik ook nog, ik leer dagelijks bij. Ik vind ontwikkeling op alle gebieden belangrijk: natuurlijk de ontwikkeling binnen mijn carrière, mijn werkgebied en mijn studieloopbaan. Maar ook mijn persoonlijke ontwikkeling. 

De rode draad

Ik pak het op en maak het waar: dat loopt als een rode draad door mijn werk én dat van mijn collega’s. Voor toekomstige nieuwe collega’s heb ik dan ook de volgende tips: maak je deze ‘regel’ eigen en zie het als een uitdaging. Dit geeft je kansen en succes in je carrière en biedt je nieuwe perspectieven.