Fusion Middleware Summer Camp: dag 3, 4 en 5

Dit jaar heb ik opnieuw deelgenomen aan het Fusion Middleware Summer Camp. Dit is een evenement dat wordt georganiseerd door Oracle Partner Manager Jürgen Kress, vanuit Oracle’s EMEA SOA Community. In deze blog vertel ik meer over de activiteiten die ik heb gedaan op dag 3, 4 en 5.

Lees ook mijn vorige blog, waarin ik vertel over de eerste twee dagen van het Summer Camp.

Dag 3: Milco’s First Cloud Adapter

Na een fijn ochtendrondje in de omgeving, was vandaag de grote dag waarop wij onze eerste eigen Cloud Adapter zouden gaan schrijven. Hierbij maakten we gebruik van de Oracle Cloud Adapter SDK. Na een presentatie van de verantwoordelijke Oracle Development Architect bouwde iedereen zijn eigen adapter, aan de hand van een meegeleverde template.

Het grote voordeel van deze specifieke adapters boven de standaard beschikbare SOAP- of REST-adapters is dat je hiermee gebruik kunt maken van sessiebeheer voor authenticatie én meer controle hebt over de aan te spreken functionaliteiten in de applicatie.

Aan het einde van deze derde dag is ‘Milco’s First Cloud Adapter’ beschikbaar gekomen in de Oracle Cloud. Hiermee kunnen partners eigen adapters realiseren, als bestaande adapters niet voldoen of als er specifieke wensen of eisen zijn ten aanzien van de te verbinden applicatie.

Milco's First Cloud Adapter! Milco's First Cloud Adapter!

Dag 4: networking dinner

De laatste twee dagen van het Summer Camp zijn zeer boeiend geweest, maar omdat wij als eerste partners in de gelegenheid werden gesteld om gebruik te maken van de allernieuwste software versies, die nog niet beschikbaar zijn, hebben we moeten zweren/beloven/in bloed ondertekenen dat we hierover niet zullen berichten (niet extern, maar ook niet naar onze collega’s) … totdat deze functionaliteiten/producten algemeen beschikbaar worden gemaakt.

Na een afmattende dag met veel oefeningen en presentaties, kwam de wandeling met een oud­Oracle-collega naar het ‘Networking Dinner’ als een welkome ontspanning. De eindbestemming was het paleis van de Markies van Pombal, ooit de residentie van de staatsman, maar tegenwoordig een fraai landgoed en wijnkelder. Hier hebben we op uitnodiging van Oracle goed gegeten, gedronken en genetwerkt.

De locatie van het 'networking dinner' De locatie van het 'networking dinner'

Als toetje werden we getrakteerd op een deel van The Hare of the Dog, voorgelezen door de trainer/schrijver Niall Commiskey. Iedereen die ooit een training of workshop heeft gevolgd, weet hoe onderhoudend dat is. Zélfs als je door het Ierse accent een aantal woorden mist.

Niall Commiskey leest zijn novel voor Niall Commiskey leest zijn novel voor

Na afloop hebben we de bus gelaten voor wat hij was en ook de terugtocht te voet gemaakt … een gemakkelijke keus bij zulk mooi weer!

De vijfde en laatste dag was gereserveerd voor het afronden van de hands-on opgaven, de groepsdiscussie en de administratieve afhandeling van het Summer Camp (evaluaties, check-out).

Vanwege de uiteenlopende reisschema’s begon na de lunch de uittocht op gang te komen, dus na afscheid te hebben genomen van vrienden en concullega’s was het ook voor ons tijd om te vertrekken naar de luchthaven. Na een korte vlucht werd ik wakker in Amsterdam en ontdekte ik dat het ook mogelijk is om zónder vertraging aan te komen: 25 minuten voor schema!

Al met al is het Summer Camp ook dit jaar weer een waardevolle ervaring gebleken. Ik heb veel nieuwe kennis opgedaan, waar ik helaas nog niet over mag schrijven ivm. Mijn geheimhoudingsplicht. Ik heb veel nieuwe contacten opgedaan en veel geleerd van de andere deelnemers. Op naar het volgende lustrum!

Milco: “Aan het einde van dag 3 kwam ‘Milco’s First Cloud Adapter’ beschikbaar in de Oracle Cloud”