Geweldig: ik mag spreken op Oracle OpenWorld 2016!

Van 18 t/m 22 september vindt in San Francisco Oracle OpenWorld 2016 plaats. Het grootste Oracle-event ter wereld. En ik ben erbij… als één van de door Oracle geselecteerde sprekers! Ik heb de eer om geïnteresseerde gasten te inspireren over de Oracle Business Intelligence Cloud Service.

En daar ging heel wat aan vooraf. Om kans te maken om te spreken tijdens Oracle OpenWorld, mag iedereen voorstellen indienen. Dat begint al vrij vroeg in het jaar. Halverwege april heb ik vijf voorstellen geschreven over verschillende onderwerpen en er vier ingediend.

En dan… maanden in spanning

Na het inzenden duurt het tot eind juli voordat je te horen krijgt of er één of meer voorstellen geaccepteerd zijn. Van de duizenden inzendingen wereldwijd worden er slechts enkele sprekers toegekend per product, in mijn geval Oracle Business Intelligence Cloud Service.

Deze service stelt gebruikers in staat om snel inzage te krijgen in de eigen gegevens, dat levert waardevolle inzichten op waarmee je nieuwe initiatieven kunt starten. Ook kun je rapportages en dashboards maken, data visualiseren én de benodigde datasets aan elkaar koppelen en bewerken. Er zijn slechts een handvol sessies over deze service, waarvan de meesten door Oracle Product Management worden gedaan. Spannend dus!

Het Qualogy-team op Oracle OpenWorld Het Qualogy-team op Oracle OpenWorld

Enorme verrassing

In juli was het zover. Ik kreeg bericht. Allereerst ontving ik drie afwijzingen via e-mail. Maar ik was vergeten dat ik vier voorstellen had ingediend! De verrassing kwam op 1 augustus, toen ik alsnóg een bevestiging kreeg van mijn vierde voorstel. Fantastisch, mijn hart ging even sneller kloppen!

Samen werken aan Business Analytics

Alvast een tipje van de sluier: de titel van mijn presentatie luidt 'Collaboration on analytics in the Oracle Business Intelligence Cloud Service'. In mijn presentatie ga ik het onder meer hebben over de kansen van samenwerking in Business Analytics. Samenwerken aan analytics is namelijk een ondergeschoven kindje, waar vaak pas achteraf aan gedacht wordt. Jammer, want het biedt enorme kansen en het is met slechts enkele hulpmiddelen eenvoudig te categoriseren en te verwezenlijken!

Praktische oplossingen

In mijn presentatie draag ik reële oplossingen aan die organisaties eenvoudig in de praktijk kunnen brengen. Daarvoor neem ik soms ook andere diensten van Oracle Cloud Platform als voorbeeld. Verder geef ik een overzicht van nieuwe ideeën voor het Cloud Platform en behandel ik de belangrijkste features waar klanten behoefte aan hebben.

Ervaringen met ForceView

Tegelijk zal ik ook mijn ervaringen delen met ForceView en Oracle Business Intelligence Cloud Service. ForceView is door Qualogy ontwikkeld en biedt een methode om de personele bezetting van een organisatie in lijn te brengen met de strategische koers. We zijn ForceView begonnen op de Oracle Business Intelligence Cloud Service. Tijdens de presentatie vertel ik hoe we dat hebben aangepakt.

Voorbereiden op Oracle OpenWorld 2016

Ik heb al wel eens gesproken op tech-events, maar nog niet eerder op Oracle OpenWorld. Ik ga me dus goed voorbereiden. Ik ga onze eigen ervaringen op een rijtje zetten en overleggen met collega’s over de relevantie van de verschillende onderwerpen of boodschappen die ik wil brengen. Uiteindelijk zal ik van tevoren ook andere Business Analytics-specialisten naar mijn presentatie laten kijken. Als het verhaal rond is bereid ik ook nog een passende demo voor.

Qualogy-stand tijdens Oracle OpenWorld 2015 Qualogy-stand tijdens Oracle OpenWorld 2015

Nadruk op cloud

En mijn verwachtingen van Oracle OpenWorld 2016? In 2012 bezocht ik het event ook, toen als bezoeker. De nadruk van het evenement lag destijds nog niet zozeer op cloud. Dat zal nu sterker zijn dan ooit. Cloud is in deze tijd essentieel voor organisaties. Cloud is ook waar de innovatie zit. Het zal een drukke week worden met veel afspraken, conference-sessies en heel veel nieuwe producten en informatie. Vier jaar geleden was dat heel intensief, dat zal nu niet anders zijn.

Legendarisch: de keynotes

Ik kijk het meest uit naar de keynotes. Dat zijn voor mij legendarische ervaringen. Echt iets om naar uit te kijken. Mijn eigen presentatie staat vanzelfsprekend ook hoog. Het is natuurlijk geweldig om op ’s werelds grootste en belangrijkste Oracle-evenement te mogen spreken. Dit is tot nu toe dan ook absoluut mijn hoogtepunt in de samenwerking met Oracle en de diensten van Oracle. Ik kijk er enorm naar uit!

Hasso: “Fantastisch om op ’s werelds grootste en belangrijkste Oracle-evenement te mogen spreken”