Ik leer ontzettend veel als Junior Java Developer bij Qualogy

Sinds 4 maanden werk ik bij Qualogy Caribbean als Junior Java Developer. Ik vertel je graag m’n eerste indrukken.

In 2013 ben ik afgestudeerd aan de Anton de Kom Universiteit in de studierichting Elektrotechniek, oriëntatie informatietechniek. Vrijwel direct hierna ging ik aan de slag bij het IT-bedrijf waar ik in 2011 stage heb gelopen. Daar heb ik geleerd om te programmeren in .Net en C#, maar ik heb ook non-Microsoft ervaring opgedaan met PHP en Javascript. Verder heb ik ook een tijdje gewerkt op de zakelijke IT-helpdesk.

Tijd voor wat anders

In de loop van 2015 merkte ik dat ik iets anders wilde. Ik had gehoord van Qualogy, dat bekend staat als één van de grootste IT-bedrijven van Suriname. Daarom besloot ik een e-mail te sturen. Prompt daarop werd ik uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek.

Sollicitatiegesprek

Het gesprek was met een manager en een technisch specialist. De vragen tijdens het gesprek waren best pittig, maar ik vond het ook weer niet al te moeilijk. Er werd naar mijn idee vooral gekeken of ik de basis van het programmeren begreep.

Aangenomen!

Snel na het gesprek kreeg ik het verlossende woord: ik werd aangenomen met een proeftijd van twee maanden. In oktober 2015 was m’n eerste werkdag. Wat me meteen opviel is dat bij Qualogy programming skills, analyse en ontwerp van een hoog niveau zijn.

Gewoon wat googelen naar code, en dan het resultaat knippen en plakken en vervolgens kijken of het werkt, is er hier niet bij. Je leert hier echt netjes werken, iedereen werkt in dezelfde stijl en met dezelfde formats. Je moet ook echt debuggen als er iets niet klopt. Resultaat is dat we heel schone code maken en dat we als collega’s onderling makkelijk taken van elkaar kunnen overnemen. 

Eerste project

Al na een maand werd ik voor het eerst ingezet op een project waarbij we een personeelsplanning-applicatie ontwikkelen voor een dienstverlener. Voor dezelfde dienstverlener ontwikkelen we nu een HR-oplossing, waarin alle zaken rondom personeel kunnen worden bijgehouden, zoals vrije dagen en vakanties.

Hard werken

Kortom, het bevalt me bij Qualogy, de werksfeer is goed en m’n collega’s zijn heel behulpzaam. Het is ook hard werken, maar dat heb ik er graag voor over. Want ik leer ontzettend veel! We werken bij Qualogy helemaal Agile, volgens de Scrum-methodiek. Hierdoor werken we snel en gestructureerd. Sinds ik hier werk is mijn programmeertempo enorm toegenomen en is mijn output echt verbeterd.

Heb je ook programmeer-ervaring en wil je - net als ik – je skills professionaliseren en veel leren? Bekijk dan de vacature en wie weet zie ik je dan binnenkort hier op kantoor!

Steven: “Wat me meteen opviel is dat bij Qualogy programming skills, analyse en ontwerp van een hoog niveau zijn”