Kennis en inspiratie opdoen tijdens J-Fall 2016

Op 3 november vindt J-Fall plaats, de grootste jaarlijkse Java-conferentie van Nederland. J-Fall is een dag vol interessante sessies op het gebied van Java en alles daaromheen. Als Javaan heb je eigenlijk geen excuus om het te missen, dus ook ik ben erbij!

Zelf ben ik al ruim 10 jaar bezig met Java. Zowel als front- en backend-developer maar ook als software architect. Tegenwoordig ben ik ook steeds meer bezig met frontend software development met behulp van JavaScript. J-Fall is voor mij een mooie kans om nieuwe kennis en inspiratie op te doen in mijn vakgebied.

Internationale sprekers

De afgelopen 10 jaar ben ik dan ook op de meeste J-Falls (en zelfs nog J-Springs) geweest. De organisatie is altijd perfect en menig gerenommeerd internationaal spreker weet J-Fall te vinden. De nieuwe locatie in het CineMec in Ede is een grote verbetering ten opzichte van de vorige locaties. De bioscoopzalen zijn ideaal: perfect beeld en geluid. Misschien zelfs iets te ideaal, even je oogjes dichtknijpen in zo'n heerlijke bioscoopstoel is soms verleidelijk. Wel lijkt J-Fall zich langzaam maar zeker richting de Duitse grens te begeven. En dat betekent voor mij: vroeg opstaan!

Nieuw: Pre-Conference

Voor het eerst dit jaar organiseert J-Fall een Pre-Conference met een aantal interessante workshops. Je mag aanschuiven bij het speakers dinner en ten slotte overnacht je in een nabijgelegen hotel. Dus ook ideaal als je de volgende dag op tijd in Ede wilt zijn voor de early bird sessies. Helaas ben ik zelf niet in de gelegenheid om aanwezig te zijn. Maar ik hoop dat het een groot succes wordt en volgend jaar wederom de Pre-Conference wordt georganiseerd zodat ik er dan wel bij kan zijn.

Qualogy-stand

Ook Qualogy is aanwezig met een stand. Hier is iedereen welkom voor een praatje. Ook organiseren we de Qualogy Quiz! De winnaar van deze quiz ontvangt na afloop een mooie prijs.

Als een reünie

Tijdens J-Fall ga ik vooral veel presentaties bijwonen zodat ik veel nieuwe kennis opdoe, die ik weer kan toepassen in mijn dagelijks werk. Na afloop hoop ik vooral veel nieuwe inspiratie mee te nemen. Ook kijk ik ernaar uit om bij te praten met oud-collega’s. Op J-Fall kom je vaak dezelfde gezichten tegen en daarom voelt het als een echte reünie!