Leerzame Data Science-projecten bij Qualogy

Sinds afgelopen november versterk ik het Data Science-team van Qualogy. Nieuw voor mij is de ‘open office’ van het Data Science-team op de begane grond van ons kantoor. Aangezien ik gewend was om in mijn eigen kamer te werken bij mijn vorige werkgever, baarde me dit in eerste instantie wel een klein beetje zorgen: was het niet te lawaaierig?  

Die lawaaierigheid bleek uiteindelijk enorm mee te vallen. Het is juist wel handig om direct te kunnen overleggen met je collega’s. Tijdens de eerste werkweek kwam er wel veel op me af. Ik had bijvoorbeeld nog nooit met Scrum gewerkt, terwijl dit bij Qualogy zo ongeveer de standaard is. Gelukkig was het geen probleem dat ik nog niet alles wist en kon ik aan iedereen vragen stellen als ik ergens mee zat.

Open sfeer

De open office past goed bij de bedrijfscultuur binnen Qualogy. Er heerst namelijk een open en informele sfeer. Tegelijk werken we hard aan optimale oplossingen voor onze opdrachtgevers. Toen ik startte bij Qualogy waren er al meerdere promovendi aan de slag en de Product Owner had zelf ook een achtergrond in de academische wereld. Ik had er dus alle vertrouwen in dat er voor mij uitdagende projecten in het verschiet lagen als ik aan het team zou worden toegevoegd.

Recommender systems, deep learning

Mijn dagelijkse bezigheden zijn heel divers. Dit varieert van het voorspellen van toekomstige cijfers of resultaten op een bepaald vlak, tot het maken van recommender systems die gebruikmaken van deep learning. Al bij al merk ik dat er veel interessante dingen te doen zijn binnen het Data Science-team van Qualogy.

Nieuwe kennis opdoen

De komende tijd wil ik me nog verder ontwikkelen. Ik wil zoveel mogelijk opsteken van de kennis en kunde van mijn mede-Data Scientists. Ook volg ik een cursus om me de laatste ontwikkelingen op het gebied van Machine Learning eigen te maken. De vaardigheden die ik heb opgedaan tijdens mijn promotie komen hier uitstekend van pas en ik heb genoeg gelegenheden om mijn huidige vaardigheden te verbeteren en nieuwe te leren.

Solliciteer ook!

Wil jij ook graag aan de slag als Data Scientist bij Qualogy? Wij komen graag met je in contact. Lees de vacature en solliciteer direct!