Met zeer veel plezier terugkijken

Sinds 1 januari ben ik met pensioen, na ruim acht jaar werken bij Qualogy als Oracle e-Business Suite Functional Consultant. Met zeer veel plezier kijk ik nu terug op mijn tijd bij Qualogy. In het begin heb ik wel wat twijfels gekend of ik de goede stap had gemaakt. Zowel voor mij (ik was toen al 57) als voor Qualogy was deze stap toch min of meer een gok. Maar dat heeft uiteindelijk goed uitgepakt!

Het grootste deel van mijn werkzame leven ben ik direct of indirect al bezig met automatisering. Dit zowel functioneel als (semi-)technisch, waarbij ik regelmatig een switch heb gemaakt tussen de gebruikerskant en de IT-organisatie.

In 2007 heb ik zelf contact opgenomen met collega Leon de Werker om te kijken of ik eventueel bij Qualogy aan de slag kon. Ik kende Qualogy en Leon, aangezien ik via mijn vorige werkgever een klant was. Het was mij dus bekend wat voor werk ik kon verwachten en Qualogy wist wat ik voor die tijd aan werkervaring op dat gebied heb opgedaan. Zodoende kwamen we snel tot een overeenkomst.

Mijn voormalige collega Leon (rechts) en ik Mijn voormalige collega Leon (rechts) en ik

Ervaring met Oracle e-Business Suite

Bij mijn laatste werkgever vóór Qualogy (De Telegraaf) raakte ik betrokken bij de implementatie van Oracle e-Business Suite (EBS) en werd daar aansluitend de Centrale beheerder van het EBS-systeem. In die hoedanigheid heb ik zeer veel ervaring kunnen opdoen met zowel de functionele als de technische aspecten van EBS. Ook in de jaren daarvoor had ik al veel te maken gehad met het beheer van ERP-systemen, maar dan op mainframe.

Zin in pensioen?

In eerste instantie zag ik wel op tegen mijn pensioen. Maar na enige tijd kan ik nu melden dat het goed bevalt. Was daar denkelijk meer aan toe dan dat ik eerder wilde toegeven. Mijn formele afscheid tijdens de laatste nieuwjaarsreceptie bij Qualogy verliep wat mij betreft ook prima. Ook daar was ik wat huiverig voor, maar dat viel dus uiteindelijk mee.

Leon gaf een speech op de nieuwjaarsreceptie Leon gaf een speech op de nieuwjaarsreceptie

Werken bij Qualogy

Het merendeel van mijn tijd als EBS Consultant heb ik mij bij diverse klanten bezig gehouden met implementatie en/of upgrade projecten van Oracle EBS. De impact van die projecten op een organisatie is vrijwel altijd ingrijpend. Voor mij was het meest uitdagende en interessante onderdeel van die projecten dan ook:

  • het op tijd en goed opleveren van het nieuwe / gewijzigde product
  • de (gebruikers)organisatie zo ondersteunen dat de transitie naar dat nieuwe product zo soepel mogelijk verloopt

Naast gedegen vakkennis is een flexibele instelling van groot belang om in dit werk te overleven. De veranderingen volgen elkaar vaak snel op, vandaar. Dus: voortdurend in ontwikkeling blijven is van belang

Mooie herinneringen

Qua mooie (werk)herinneringen van mijn tijd bij Qualogy springen twee projecten er wat mij betreft uit:

  1. De migratie (upgrade) van EBS 11i naar R12 bij de firma Schuitema/C1000 in 2010-2011. Parallel aan dit project werkte ik bij dezelfde klant aan de integratie van diverse EBS 11i systemen van groothandel en detailhandel. Dat was noodzakelijk als voorportaal voor de migratie van EBS 11i naar R12.
    Dit samen heb ik ervaren als één van de meest uitdagende en mooie klussen die ik namens Qualogy heb mogen doen!
  2. Daarnaast de implementatie van EBS R12 bij Qualogy zelf in de jaren 2008-2009. Dit was mijn eerste R12 project, na de training bij Oracle, en dat heeft vooral als leertraject goed gewerkt!
Loek: “Het grootste deel van mijn werkzame leven ben ik direct of indirect al bezig met automatisering, functioneel en (semi-)technisch”