Mijn bezoek aan het security-seminar in Guyana

Onlangs organiseerde de Chamber of Commerce van Guyana een security-seminar met daarbij een beurs. Het seminar focuste zich op zowel fysieke beveiliging als op IT-security. Een mooie gelegenheid voor Qualogy Caribbean om haar diensten onder de aandacht te brengen.

Daarom reisde ik als General Manager eind oktober af naar Guyana. In de stand konden geïnteresseerden kennismaken met onze expertise in onder meer maatwerk software development, software testen en IT-infrasupport. Mijn rol hierbij was om informatie te geven aan geïnteresseerden.

Bijpraten en kennis delen

Tijdens de beurs hebben we diverse lokale bedrijven gesproken, tegelijk hadden we ook onze bestaande klanten in Guyana uitgenodigd. In de stand gaven we verschillende presentaties van onder meer de applicaties die we hebben gebouwd. Ook waren er diverse andere IT-bedrijven uit Guyana waarmee we kennis hebben gemaakt. Mooi om bij te praten en samen kennis te delen.

Sprekerstijd

Naast een eigen stand hadden we ook sprekerstijd en mochten we een aantal keer spreken voor bezoekers. Zo heb ik een presentatie gehouden over de kracht van maatwerk software als security-middel.

De beurs De beurs

Leads en netwerken

Het mooie aan mijn bezoek aan de beurs is dat het een aantal interessante nieuwe leads heeft opgeleverd. Zo ben ik in contact gekomen met twee grote banken die erg geïnteresseerd zijn in maatwerk software. Met deze partijen zijn we nu analysegesprekken aan het voeren. Ook is er een demo gepland bij één van deze partijen. Tijdens de beurs hebben we ook een goed idee kunnen krijgen van de IT-awareness van de bedrijven in Guyana. Tot slot heb ik goed kunnen netwerken met andere lokale IT-bedrijven én heb ik een aantal oude relaties van ons ontmoet.

In de buitenlucht

Wat mij vooral is bijgebleven is dat de beurs gewoon in de buitenlucht was. We stonden enkel onder een dak en het was ontzettend warm! Het bleek daar de normaalste zaak van de wereld te zijn om een beurs in de open lucht te organiseren. Je kunt je voorstellen hoe dat was in mijn pak en stropdas…

Volgende trip: hoge verwachtingen

Wat ik het mooist vond was dat we aan het eind van de dag met zijn allen zijn gaan borrelen en dat daar veel meer los kwam over de potentie van de markt dan tijdens het formele gedeelte. We gaan eind november op een tweede businesstrip. Daar is de verwachting nog hoger omdat hier ook ‘matchmakings-gesprekken’ staan gepland voor de deelnemers. Spannend dus!

Nilesh: “Naast een eigen stand hadden we ook sprekerstijd en mochten we een aantal keer spreken voor bezoekers”