Mijn grootste klant? M’n Qualogy-collega’s

Gaat er ergens data overheen? Of zit er ergens een lampje of snoertje aan? Dan wordt ‘t waarschijnlijk beheerd door ‘mijn’ Infra-team van QforS, de supportafdeling van Qualogy. Ik vertel je graag meer over mijn werk én wat het Infra-team voor onze Q-collega’s kan betekenen. 

QforS beheert voor langere tijd de databases, applicaties en hardware van verschillende klanten. Wij bieden service wanneer de klant dat wenst: 24/7, binnen kantooruren, op bepaalde dagen of alleen bij calamiteiten. 

Infra-team

Ik ben de ‘team lead’ van het Infra-team van QforS. Ik werk hierin samen met nog 3 collega’s. Wij beheren een deel van de infrastructuur van uiteenlopende klanten. Bij één klant hebben we bijvoorbeeld een paar honderd kilo aan hardware vervangen met nieuwe versies. 

Qualogy: onze grootste klant

Onze grootste klant? Dat zijn onze eigen Qualogy-collega’s. Mijn teamleden en ik beheren de infrastructuur van Qualogy. Van telefonie, laptops, toetsenborden en kabels tot servers, virtualisatiestacks en het hele netwerk erachter (inclusief de VPN-verbinding). En ook het beheer van onder meer Jira, Nagios, Gmail en Bitdefender valt onder onze taken. 

Binnen het Infra-team hebben we allemaal onze specialisaties. Zo ben ik gespecialiseerd in OS-beheer (Linux/Unix), fysiek serverbeheer, OVM (Oracle Virtual Machine) en de Oracle-databases. Tijdens een werkdag los ik allerlei kleine en grotere vraagstukken op. Zo kijk ik naar verbeteringen voor back-ups en configureer ik interne printers voor gebruik vanuit de cloud. Daarnaast begeleid ik de verbetering van de interne OVM-stack. 

Tijd voor een (nieuwe) laptop?

Kom jij werken bij Qualogy? Dan kom je ons team direct tegen. Van ons krijg je een werklaptop. We zorgen ervoor dat je een email-account krijgt en daarmee ‘overal’ bij kan. Jouw Qualogy-laptop vervangen we elke 3 jaar. We nemen je oude laptop in en zorgen voor een nieuwe. 

Project: Big Data-machine hosten

Ook draaien we projecten binnen Qualogy. Zo gaf Qualogy onlangs een driedaagse interne workshop over ‘Big Data’. Onze uitdaging hierbij: een virtuele Big Data-machine opzetten voor alle deelnemers. Om het geleerde direct in de praktijk te kunnen brengen, was het namelijk wel zo handig dat de deelnemers een eigen virtuele machine konden gebruiken.  

Deze machine moest tijdens de workshop meteen beschikbaar zijn en over aardig wat geheugen beschikken. Niet alle deelnemers hadden een laptop waarop zo’n machine kon draaien. Ook mocht de installatie op iedere laptop niet te veel tijd in beslag nemen. 

Met succes

We hebben hiervoor allereerst één template gemaakt. Deze hebben we verschillende keren gekopieerd. En met succes: bij binnenkomst konden de deelnemers meteen inloggen op hun eigen virtuele machine en aan de slag! 

Neem contact met ons op!

Op onze Big Data-machine hebben we veel enthousiaste reacties ontvangen. Het is altijd mooi om te zien dat we echt iets kunnen betekenen voor onze Qualogy-collega’s. Dus wil jij als collega een virtuele machine laten hosten of kun jij onze expertise goed gebruiken voor een ander project? Neem contact met ons op!