Mooie reacties op QAFE tijdens Oracle OpenWorld

Het is weer voorbij gevlogen: Oracle OpenWorld 2015. Met ons product QAFE hebben wij drie dagen lang op deze beurs in San Francisco gestaan. Een geweldige ervaring om als Nederlands bedrijf tussen alle grote partijen en ISV’s te mogen staan.

Vanuit Qualogy hebben we wel vaker op Nederlandse of Europese beurzen gestaan, maar Oracle OpenWorld is heel anders. De sfeer die er hangt, de interesse en openheid van de bezoekers en de grootse (Amerikaanse) opzet van de beurs vind je nergens anders. Ook de positieve energie die er hangt is uniek.

Gigantische aanloop

In onze stand lieten we aan gasten via een demo zien hoe QAFE werkt. QAFE maakt het mogelijk om Oracle Forms in een paar minuten te converten naar ADF of HTML5. De aanloop naar de stand was gigantisch. Dat maakt wel duidelijk dat de uitdaging voor klanten van Oracle Forms actueel is en er oplossingen worden gezocht.

Samen met mijn collega's in onze stand Samen met mijn collega's in onze stand

QAFE: too good to be true

We hebben uiteenlopende reacties op de demo gehad. Hele positieve, zoals: “Where were you 3 years ago? I can’t believe it’s so simple! Too good to be true!” Maar ook hele eerlijke reacties, waaronder: “Seems like a great tool, but nothing for me.” En: “What is it that you are not showing during the demo? Looks too modern and simple.”

De leukste reacties

De twee leukste reacties op de demo:

  • “What is ADF, is it something like PDF?”
  • “Can you convert the other way around, from ADF back to Forms?”

Praten met de VP van Oracle

Tijdens Oracle OpenWorld heb ik veel interessante mensen ontmoet. Het ene moment sta je met kundige developers en architecten te praten, het andere moment met de VP van Oracle.

Ik in onze stand op Oracle OpenWorld Ik in onze stand op Oracle OpenWorld

Mooie ontmoeting

De mooiste kennismaking was met een man van zeventig jaar, die dertig jaar geleden zelf een Forms-programmeur was. Inmiddels is hij de eigenaar van een bedrijf met ongeveer vijfhonderd medewerkers. Hij kent Oracle Forms tot in de puntjes en herkende ook het probleem van de Forms-applicaties bij zijn klanten. Maar nog leuker was zijn reactie: ”Where do I sign for the first 500 credits?”

Nu: focus op de business

Van kleine lokale partijen tot omvangrijke corporate bedrijven: ze hebben allemaal een demo van QAFE gehad en waren super enthousiast. Met mijn sales-achtergrond geniet ik natuurlijk enorm van deze aandacht voor het product. Nu op naar fase 2: het opvolgen van deze mooie opportunities en focus op de business!

Steven: “Het ene moment sta je met kundige developers te praten, het andere moment met de VP van Oracle”