Multitasking in mijn werk voor Perform Now bij Qualogy Caribbean

Hoe dat nou is: werken bij Qualogy Caribbean? Een mooi moment om daarover te vertellen, want ik werk hier vanaf april alweer een jaar. Ik leg je graag meer uit over Perform Now en mijn werk als product owner, analist, projectmanager én sales executive van dit product. 

Toen ik vorig jaar van Qualogy Caribbean hoorde, wist ik direct dat ik daar graag aan de slag wilde. Ik heb voor lange tijd in Nederland gewoond. Ik wilde dan ook bij een bedrijf aan de slag waar professioneel wordt gewerkt zoals ik gewend was vanuit de Nederlandse cultuur. 

HR-applicatie

In mijn dagelijkse werk richt ik me op de ontwikkeling van het product Perform Now. Dit is een HR-applicatie die de bedrijfsprocessen van organisaties ondersteunt. Perform Now bestaat uit 3 hoofdmodules. In het kort: de organisatie kan met Perform Now de afwezigheid van medewerkers registeren, salarissen verwerken en medewerkers inplannen in het werkrooster. Natuurlijk kunnen we ook maatwerk leveren of een koppeling maken met een applicatie die de klant al gebruikt. 

Voordelen Perform Now

Perform Now heeft de volgende voordelen voor de klant:

  • minimaliseert repeterende taken (efficiency)
  •  acties in bulk uitvoeren is mogelijk (productiviteit)
  •  geeft inzicht in het HR-proces en de werking daarvan (beheersbaarheid)
  •  tijd wordt optimaal benut door de handigste werkstroom te doorlopen (overzichtelijkheid)
  •  controle is mogelijk: van gegevens en daaruit voortkomende resultaten (kwaliteit) 

Gewenste functionaliteiten

Ik voorzie Perform Now van de functionaliteiten die gewenst zijn vanuit de markt. Hierbij houd ik rekening met verschillende uitgangspunten. Zo is er de marktkennis: waar is op dit moment vraag naar? En de functionele kennis: op welke manier en onder welke voorwaarden moet de applicatie werken? Daarnaast is het belangrijk dat de klant productief én effectief kan werken met Perform Now.  

Van mooi product naar omzet

Perform Now is een mooi product. Uiteraard is een mooi product opzetten pas effectief voor de klant als dit ook in geld omgezet kan worden. Daarom ben ik naast product owner ook sales executive voor Perform Now. Ik adviseer de klanten hoe processen zo efficiënt mogelijk ingericht kunnen worden voor een optimale benutting van de resources. Dit doe ik vanuit mijn productkennis én mijn kennis van de bedrijfsprocessen. Met als belangrijkste doel: dat dit resulteert in de gewenste verkoop, zodat de klant tevreden is.  

Afwisselend en multitasking

Een gemiddelde werkdag, daar heb ik eigenlijk maar één woord voor: ‘afwisselend’. Ik onderhoud het contact met de klant en breng de klantbehoefte over naar de ontwikkel- en testteams waarmee ik samenwerk. Ik beheer projecten, zet functionele ontwerpen op. Ook analyseer ik de wensen en vraagstukken van de klant en de manier waarop het proces optimaal zal moeten functioneren. En ja, alles loopt op een gemiddelde dag door elkaar. Dat betekent continu schakelen tussen verschillende onderdelen. Ondertussen ben ik erg goed geworden in multitasking en kan ik mijzelf een allrounder noemen! 

Verrassende kennisniveaus

Ik vind het bij Qualogy Caribbean erg leuk om te mogen werken met collega’s met uiteenlopende achtergronden. Iedereen heeft weer een ander, verrassend kennisniveau en gedachtegang. We vullen elkaar goed aan. Als je zelf minder kennis hebt over een bepaald onderwerp, is het handig dat je altijd bij een collega terechtkunt. 

Klant = duurzame partner

Het meest uitdagende in mijn werk bij Qualogy Caribbean? Ik vind het interessant om iedere keer weer de klantbehoefte om te zetten naar een werkbare oplossing. Waarbij mijn doel is: niet alleen aan de minimale klantverwachting te voldoen, maar daarin overtreffend te zijn. Ik zie de klant namelijk niet alleen als klant, maar als duurzame partner.