Na een halfjaar in het vliegtuig naar Curaçao

Ongeveer twee jaar geleden werd ik via mijn LinkedIn-profiel benaderd door een recruiter. Ik was toen net klaar met mijn studie. We maakten een afspraak en de recruiter vertelde mij over Qafe: een klein bedrijf met gezellige collega’s, die op zoek waren naar een Junior Java developer. Dat leek me wel wat!

Op naar Curaçao

Na zeven maanden werken in Nederland, werd ik gevraagd om voor drie maanden als Java developer aan de slag te gaan bij onze klant UTS in Curaçao. Een mooie kans. Anderhalve week later zat ik al in het vliegtuig! Samen met een team in Suriname en Nederland heb ik daar gewerkt aan applicaties. Omdat ik bij de klant op locatie was, hield mijn functie zowel het developen van de applicatie in als het communiceren met de klant over nieuwe en gebouwde functionaliteiten.

Prettige samenwerking

Over het algemeen verliep de klus heel goed. Ik kon goed met de klant opschieten en zij waren (meestal) ook heel tevreden met de functionaliteiten die werden opgeleverd. Daarnaast vonden ze het ook prettig om iemand on-site te hebben zodat er snel wijzigingen konden worden gemaakt en getoond.

Foto van mij op Curaçao, mét Qafe-zonnebril Foto van mij op Curaçao, mét Qafe-zonnebril

Stap naar Product Owner

Vorig jaar september mocht ik ook een technische lead vervangen van het Qafe-team bij UTS. Ik ben toen Product Owner geworden voor UTS. Mijn functie hield in dat ik samen met de klant nieuwe applicaties en functionaliteiten ging bedenken en uitwerken. Dit probeerde ik dan weer zo duidelijk mogelijk door te communiceren naar het development team.

Daarnaast zorgde ik ervoor dat de klant altijd wist waar wij mee bezig waren en wanneer applicaties en functionaliteiten werden opgeleverd. Bij vragen vanuit het team of de klant zorgde ik ervoor dat deze altijd zo snel mogelijk werden beantwoord. Eigenlijk was ik als Product Owner de schakel tussen de klant en het development team.

Begin juni ben ik teruggekomen van mijn laatste trip naar Curaçao. Dit project is nu afgerond. Inmiddels ben ik aan de slag als Data Scientist voor een opdracht bij Universiteit Leiden. Hierover lees je meer in mijn volgende blog.

Pim: “Na zeven maanden werken in Nederland, werd ik gevraagd om drie maanden aan de slag te gaan in Curaçao”