Op naar het Oracle PaaS Community Forum

Eind maart ga ik namens Qualogy naar het Oracle PaaS Partner Community Forum in Kroatië. Het evenement duurt 5 dagen en is onderdeel van het Oracle Partner Programma, waarin Oracle haar partners een platform biedt om kennis en expertise met elkaar te delen. Qualogy is zo’n partner. 

Tijdens het evenement komen de laatste nieuwtjes aan bod op het gebied van technologie. Deze keer zal het voornamelijk gaan over ontwikkelingen in de cloud. PaaS staat namelijk voor Platform as a Service. Dit is een clouddienst dat Oracle op dit moment sterk aan het ontwikkelen is. 

Boeiende presentaties

Het programma van het evenement is gevuld met allerlei interessante sessies, gepresenteerd door toonaangevende ‘technology leaders’ van Oracle. Zo krijgen wij als partners als eerste de innovaties en nieuwe strategieën te horen. Aansluitend vinden er ook hands-on workshops plaats waarbij wij deze technologieën in de praktijk kunnen testen en eventueel van feedback kunnen voorzien. 

ACE-sessies

Als Oracle ACE is het mijn taak om alle informatie uiteindelijk te delen met mijn collega’s van Qualogy en experts buiten het bedrijf. Zo zal ik de informatie verder uitwerken voor bijvoorbeeld onze klanten die de technologie willen toepassen. Tijdens het event vinden er daarom ook nog speciale ACE-sessies plaats waarin de ACE’s als eerst worden ingelicht over specifieke technologieën. 

Professionele ontwikkeling

De informatie die ik tijdens het event ga opdoen kan ik uiteraard handig gebruiken in mijn dagelijks werk. Zo zal ik vooral meer inzicht krijgen over welke strategie Oracle gaat volgen op het gebied van on Premise en Cloud. Ook kom ik straks terug in Nederland met een duidelijk beeld over hoe de technologie zich verder gaat ontwikkelen. Dit helpt me in de keuzes die ik met onze klanten moet maken als het gaat om het ontwerpen en implementeren van een oplossing. Natuurlijk biedt het me ook een breder perspectief over hoe wij als Qualogy naar de toekomst moeten kijken: welke keuzes moeten we gaan maken in technologische innovatie? 

Ik kijk het meest uit naar de ACE-sessies, het ontmoeten van de vele bekenden uit de ACE-wereld en alle andere partners die ik een aantal keer per jaar tegenkom bij dit soort events. Altijd leuk om weer eens met elkaar bij te praten.    

Tip: Enrich SaaS with PaaS

Ga jij als professional eind maart ook richting Kroatië? Dan zou ik je aanraden om zeker de dinsdag- en woensdagsessies te volgen. Vooral de sessie over de Enterpise Integration track lijkt mij erg interessant, hier kom je te weten hoe ingewikkelde integratietrajecten in de cloud eruit zouden kunnen zien. 

Michel: “Het meeste kijk ik uit naar de ACE-sessies”