Oracle Open World 2015: here we come

Op 25 oktober is het weer zover: Oracle Open World in San Francisco. Drie dagen lang draait alles om Oracle, nieuwe releases en producten en netwerken met relaties uit de meest verschillende landen. In onze stand presenteer ik met drie collega’s QAFE. We laten bezoekers live zien hoe de QAFE-software werkt.

Vier jaar geleden ging ik voor het eerst naar Oracle Open World, met collega Steven. Het was overweldigend. Ineens sta je in San Francisco, tussen meer dan 55.000 mensen. Gelukkig legden we snel contact met mensen van Oracle. We hebben hen laten zien wat we kunnen in het converteren van Oracle Forms naar ADF. Dankzij deze contacten hebben we kunnen samenwerken op dit gebied.

Inmiddels zijn er op Oracle Open World voor mij volop bekende gezichten. Het is een kans om te netwerken en relaties weer te zien. Zoals onze klant MentiSoftware. Zij zijn zo enthousiast over ons werk, dat we de afgelopen twee jaar zelfs samen op Oracle Open World borrels hebben georganiseerd. Ook tijdens de verschillende Benelux-borrels en de Benelux-avond op dinsdag zullen we veel bekenden treffen.

Op Oracle Open World 2014 Op Oracle Open World 2014

Simpel converteren naar ADF

Het afgelopen jaar hebben we QAFE flink verbeterd. We hebben een laagdrempelige manier ontwikkeld om Oracle Forms te converteren naar ADF, via een website. Op Oracle Open World gaan we vanuit onze stand live aan mensen laten zien hoe dit werkt. ‘Seeing is believing’ is het uitgangspunt, op meer dan één manier. Als bezoekers geïnteresseerd zijn in wat wij doen, verwijzen we hen namelijk ook door naar de stand van MentiSoftware. Een tevreden klant is de beste reclame.

Vier collega’s plus lokale dames

We gaan dit jaar naar Oracle Open World met 2 developers en 2 salesprofessionals. Ter plekke schakelen we nog een aantal gastvrouwen in. De lokale dames weten toch het beste hoe je op die typisch Amerikaanse manier kan socializen en de klanten naar de stand toetrekt. Mijn technische collega Binu en ik gaan in de stand aan geïnteresseerden QAFE presenteren. Met tot wel 70 demo’s in 3 dagen is dit heftig en vermoeiend - maar ook ontzettend leuk om te doen.

Binu gaat dit jaar voor het eerst mee. Hij heeft veel betekend voor het project voor MentiSoftware dus ik kijk ernaar uit om hem aan de klant voor te stellen. Dan staan we daar als twee jongens uit Rijswijk op zo’n grootse Amerikaanse beurs. In Nederland is Qualogy wel bekend op het Oracle-vlak, maar wie zijn wij in de VS? Aan de andere kant: het is heel bijzonder dat Qualogy als Nederlands bedrijf een stand heeft op Oracle Open World. Dat is wel erg stoer. Oracle Open World 2015: here we come!

Rokesh: “We hebben een laagdrempelige manier ontwikkeld om Oracle Forms te converteren naar ADF, via een website”