Qennisdag: collega’s leren van elkaar

Eén keer per jaar organiseert ons bedrijf de ‘Qualogy Qennisdag’ voor alle collega’s. Het doel is om kennis te delen met elkaar en zo nog meer te leren binnen en buiten je eigen vakgebied. Op vrijdag 19 juni was het weer zover. Collega’s ontmoeten elkaar in ons kantoor in Rijswijk voor een leerzame dag vol activiteiten.

Sommige afdelingen organiseren ook nog eigen een Qennisdag in het voorjaar. 

Drie keer is scheepsrecht

Tot nu toe ben ik drie keer bij een Qennisdag geweest. De eerste twee keer heb ik samen met mijn collega’s een presentatie gehouden over Fusion en Applaud Employeecenter. Dit keer heb ik -  naast een  presentatie over Applaud Employeecenter – ook de organisatie van de Qennisdag op mij genomen.

Collega's op de Qualogy Qennisdag Collega's op de Qualogy Qennisdag

Fusion, Qafe webcomponents en Polymer

Naast de organisatie van de dag heb ik ook aan workshops deelgenomen, over de maatwerkmogelijkheden van Fusion, Qafe webcomponents en Polymer. Ook was ik bij een presentatie over het visualiseren van data aan de hand van Flickr-gebruiksgegevens. Vooral de workshop over Qafe webcomponents is erg interessant. 

Leren tekstschrijven? Kan ook!

Als organisator van de Qennisdag heb ik de evaluaties afgenomen onder collega’s over de inhoud en opzet van de dag. De reacties zijn erg positief, de dag wordt als nuttig ervaren. Deelnemers zijn het meest positief over de afwisseling tussen technische en meer algemene onderwerpen. Er was bijvoorbeeld ook een workshop copywriting (tekstschrijven). Ook de reacties van de externe sprekers waren erg positief. Dit vond ik erg leuk om te horen. 

Volgende keer nog meer afwisseling

Een mogelijk verbeterpunt voor de volgende keer is volgens de evaluaties vooral de afwisseling tussen kortere en langere presentaties. Door al die lange presentaties liep de temperatuur gedurende de dag namelijk nogal hoog op in de presentatiezaal... 

Workshop cloudproducten Oracle?

Persoonlijk hoop ik dat we voor de volgende Qennisdag een workshop kunnen organiseren over de ervaringen van klanten of consultants met cloud producten van Oracle. Dit zou mij helpen om klanten hierover nog meer te kunnen vertellen!

Rob Wolthuis: “Collega’s ontmoeten elkaar in ons kantoor voor een leerzame dag”