Qualogy Caribbean: in 10 jaar een begrip!

Qualogy Caribbean bestaat 10 jaar! In januari 2009 ben ik hier als Trainee komen werken. Na mijn traineeship ben ik doorgegroeid binnen het bedrijf. Nu werk ik er als Delivery Manager. Dat betekent dat ik al bijna vanaf de start bij Qualogy Caribbean betrokken ben. Hoe dat ging: van toen tot nu? Dat vertel ik je graag in mijn blog.

Tijdens mijn studie hoorde ik dat Qualogy een vestiging ging openen in Suriname. Ik was meteen enthousiast. In Suriname was er nog geen IT-bedrijf op zo’n hoog niveau te vinden. Na mijn studie heb ik gesolliciteerd. En… ik werd aangenomen! Ik ben via de ‘bootcamp’ opgeleid binnen het bedrijf. De bootcamp is een inhouse-training van zes maanden.

Bootcamp

De bootcamp bestond uit verschillende onderdelen: het leren van methoden en technieken zoals datamodelleren en het leren van ontwikkeltalen zoals Oracle SQL/PL-SQL en Java. Ook werd ik opgeleid in de ontwikkeltool Oracle Forms. De opgedane kennis heb ik direct ingezet tijdens mijn eerste project. Zo heb ik meteen al een rapportage gemaakt in SQL/PL-SQL.

Persoonlijke groei

Als ik terugkijk naar waar we mee bezig waren toen ik net begon én naar waar we nu staan anno 2017: dat is een wereld van verschil. Technologie gaat razendsnel, dan moet je meegroeien als bedrijf. En ook persoonlijk. Zelf ben ik als Delivery Manager nu minder met de technologie zelf bezig. Ik houd voornamelijk het overzicht, kijk naar het grote plaatje. Dat had ik 8 jaar geleden niet gedacht. Ik wil graag blijven doorgroeien. Daarom ben ik nu mijn competenties voor projectmanagement aan het aanscherpen.  

Een begrip in de Cariben

Bij Qualogy Caribbean werken we projectmatig met scrum. Dat was in het begin wel anders. Toen werkten we vaak adhoc. In de beginjaren waren we gefocust op onszelf bewijzen en naamsbekendheid genereren. Nu weet iedereen Qualogy Caribbean en onze uitstekende dienstverlening goed te vinden. Daar werken we ook elke dag hard aan. We zijn in de afgelopen 10 jaar een begrip geworden in de Cariben!

Hecht team

Ik ben er trots op dat ik al ruim 8 jaar bij Qualogy Caribbean werk. En ik hoop er nog lang te werken. Het is echt een heel leuk bedrijf. Met een hecht team en veel doorzettingsvermogen. Is er een keer tegenslag, dan pakken we de boel snel op en gaan weer door. Ik voorzie een mooie toekomst voor Qualogy Caribbean!