Robert Speelman: een terugblik op de Muskathlon in Ecuador

Sinds kort ben ik terug uit Ecuador. Ik heb hier 21.046 euro kunnen doneren aan het goede doel. Hoe dat mogelijk was? Door de Muskathlon-marathon uit te lopen en dankzij alle sponsoren. Ik blik graag met je terug op deze bijzondere reis.

Op 21 september stapte ik uit het vliegtuig in Quito – Ecuador, om mezelf een week lang onder te dompelen in een compleet andere wereld. Ik heb van dichtbij de projecten van Compassion, een internationale organisatie die zich bezighoudt met ontwikkelingssamenwerking, bekeken én de marathon van 46 kilometer uitgelopen.

“Ik ben bevoorrecht dat ik 21.046 euro heb mogen doneren in de strijd tegen armoede”

Donatie

Dankzij de donatie van Qualogy krijgen 5 kinderen toegang tot het Compassion-project. Ze krijgen scholing, voeding en medische zorg. De impact is nog veel groter. Het raakt de gehele familie. Ik was onderdeel van een grotere groep atleten. Het totale donatiebedrag van de groep is een overweldigende 724.235 euro én nog eens 231.181 euro voor slachtoffers van de aardbeving in april dit jaar.   

Sahila

Tijdens mijn reis heb ik mijn sponsorkind Sahila en haar moeder twee keer ontmoet. Ze is een geweldig mooi en lief meisje van 5. Sahila toonde geen enkele verlegenheid. Het waren heerlijke spontane en ongedwongen ontmoetingen.  

Projecten

Naast de ontmoetingen met Sahila heb ik meerdere projecten bezocht van Compassion. Zo heb ik lunch gemaakt voor 350 kinderen en heb ik voedselpakketten gebracht bij gezinnen die het goed kunnen gebruiken. Ook heb ik een nieuw toilet- en douchegebouw geopend.

Marathon

Uiteindelijk brak de dag aan van de marathon waar ik maanden voor heb getraind. Precies om 06.00 uur zijn we vertrokken. Via een stevige klim, door bossen, over heuvels en het strand, passeer ik moe maar voldaan de finish na 7 uur en 14 minuten.

Sahila stond bij de finish met haar moeder. De verse kokosnoot die ik kreeg smaakte heerlijk. En toen kwam het moment van afscheid. Het was een reis om nooit te vergeten en ik ben dankbaar dat ik Sahila en alle anderen heb leren kennen.

Indonesië 2017

Nu is het tijd om de reis te verwerken en te genieten van het resultaat. Het was een rollercoaster. In oktober 2017 wordt de Muskathlon in Indonesië gelopen. Ik heb nog geen plannen, maar wie weet gaat het straks weer kriebelen.

Tot slot wil ik iedereen bedanken voor alle donaties en de vele aanmoedigingen tijdens mijn voorbereidingen op de reis. Het was geweldig, klik hier voor mijn uitgebreide reisverslag.

Lees Roberts eerdere blogs hier en hier