Samenwerken met techneuten is verslavend

Ik werk bij Qualogy als DBA consultant, Project Manager en Team Manager. Ik manage, faciliteer en coördineer technisch consultants, met een specialisatie in database-oplossingen. Het blijft een kick om in een pittig probleem te duiken en een oplossing uit te werken waar de klant blij van wordt.

Het mooiste hiervan vind ik om binnen een multidisciplinair team over de mogelijkheden te brainstormen. De dynamiek en het enthousiasme van techneuten die samenwerken is simpelweg verslavend. De resultaten van teamwerk zijn kwalitatief veel, veel beter dan je in je eentje ooit zou kunnen bedenken.

Verwante geesten

Qualogy trekt een speciaal type collega’s aan. Verwante geesten die elkaar begrijpen in hun gedrevenheid en passie voor het vak. Dit is wat me het meest aanspreekt aan ons bedrijf. Toen ik in 2008 startte bij Qualogy verwachtte ik volop kennisuitwisseling met vakgenoten en gezamenlijke groei. Voor een groot deel klopt dit ook. Aan de andere kant is kennisuitwisseling niet voor iedereen even gemakkelijk. Such is life.

Qualogy is een bedrijf waar input ook output is. Hiermee bedoel ik dat het helemaal aan jezelf is om energie en passie in je werk te steken – vervolgens pluk je hier ook de vruchten van. Wat je erin stopt, haal je er ook weer uit. Als je goed ideeën hebt, krijg je de middelen aangeboden die je verder helpen en kun je aan de slag. Kortom: een bedrijf vol kansen waar je zelf verantwoordelijk bent voor je carrière.

De gezellige bedrijfsfeesten zijn een bonus De gezellige bedrijfsfeesten zijn een bonus

Sfeer is relaxed en stoer

Qualogy is natuurlijk een 'mannenwereld', maar ik sta hier verder niet zo bij stil. Het kan juist een voordeel zijn, omdat mannen in het algemeen gemakkelijker zijn dan vrouwen. De sfeer in het bedrijf zou ik dan ook beschrijven als relaxed en tegelijkertijd stoer. De bedrijfsfeesten en Special Interest Groups (SIG) zijn nog een mooie bonus.

Mijn tips voor jou

Denk jij erover om bij Qualogy te solliciteren? Dan is een goede werkethiek heel belangrijk. Zorg dat je kennis op peil is en wees bereid om mee te groeien. Mijn sollicitatietip: lees wat er speelt en leeft binnen Qualogy. Qualogy biedt kansen als je zelf het initiatief neemt en weet in welke richting jij wilt groeien.

Spreekt dit jou aan en heb je passie voor je vak? Bekijk dan onze vacatures.

Joanna: “Een kick: in een pittig probleem duiken en een oplossing uitwerken waar de klant blij van wordt”