Softwaretester met drive voor innovatie: join our team!

Als teamlead bij Qualogy Caribbean zoek ik een nieuwe collega voor ons kleine, professionele testteam. Heb jij zin om samen met mij, Kim en Gail onze vooruitstrevende manier van software testing naar een nóg hoger niveau te brengen, dan kom ik graag met je in gesprek.

Bij Qualogy Caribbean ontwikkelen we applicaties voor tal van (overheids)organisaties in o.a. Suriname en de Cariben. Ook werken we mee aan projecten in Nederland. Het zijn zonder uitzondering bedrijfskritische oplossingen die onze klanten in staat stellen om meer te halen uit hun business.

Wie ben jij?

Al die applicaties moeten natuurlijk grondig worden getest, om te verifiëren of alles voldoet aan de specificaties onder (nagenoeg) alle omstandigheden. Daar zorgen Kim, Gail en ikzelf voor. Graag komen we in contact met iemand die ons team kan versterken. Wie is onze ideale nieuwe collega? Dat leg ik je graag uit.

Geen testscripts, maar… mindmaps!

We zoeken iemand met enige ervaring als softwaretester. Iemand die net als wij houdt van vernieuwing en verbetering. Wat ik daarmee bedoel? Bij Qualogy werken we volgens Agile en Scrum-methodieken. Dit maakt dat werken met traditionele testscripts niet meer voldoet. We zijn daarom al een tijd geleden overgestapt op ‘rapid software testing’.

Per sprint maken we een mindmap, waaruit we verschillende deelgebieden (sessies) definiëren. Met behulp van session based testing en exploratory testing wordt zo’n deelgebied onderzocht. Testen wordt dus onderzoeken. De handelingen en testgevallen die we uitvoeren worden vastgelegd met Rapid reporter. Zo voeren we het hele testproces snel en efficiënt uit, met de nodige ruimte voor flexibiliteit.

We willen meer

Zijn we tevreden over ons werk? Ja, maar we willen meer. Nog completer en efficiënter testen. Zo zijn we onlangs gestart om de usability van onze software te verhogen. De komende tijd willen we ook securitytesten en performancetesten uit gaan voeren. Gevarieerd werk dus!

Elke vrijdag: kennissessie

Werken in ons test-team bij Qualogy is overigens meer dan bezig zijn met het testproces en het verbeteren hiervan. We hebben een leuk kantoor met een goede sfeer, waar je veel collegialiteit kan verwachten.

Er is volop ruimte om jezelf verder te ontwikkelen. Zo houden we elke vrijdag een kennissessie, waarin collega’s onderling hun expertise delen. We zijn een internationale organisatie en in ons kantoor kom je een mix tegen van mannen en vrouwen met verschillende culturele achtergronden. Ik vind dat een heel fijn en waardevol aspect van werken bij Qualogy.

Ray: “We zoeken iemand met enige ervaring als softwaretester. Iemand die net als wij houdt van vernieuwing en verbetering”