Terugblik op de CES Las Vegas

Samen met collega’s won ik vorig jaar de ING Hackathon 2016, dankzij een innovatief concept op het gebied van internationale betalingen. De prijs: een budget om een conferentie mee te bezoeken. We kozen voor de ‘Consumer Electronics Show’ (CES) in Las Vegas. En in januari was het zover! Ik blik graag terug op dit bezoek.

Op 4 januari vertrok ons vliegtuig richting Las Vegas. De CES is een megabeurs waar innovatie centraal staat. Alle nieuwe gadgets op elektronicagebied komen langs, van zelfrijdende auto’s tot drones, VR-brillen en betaaloplossingen. Drie dagen en een avond hebben we onze ogen uitgekeken op de beurs en in de stad.

Werken bij een financiƫle instelling

Ik werk in het zakelijk segment aan projecten waarmee we functionaliteiten leveren aan de online omgeving. Hierbij programmeer ik zowel aan de backend (Java, databases) als aan de frontend (HTML, Angular, Polymer). Ik ben ook betrokken bij keuzes in de architectuur en help mijn team en collega’s naar een hoger level.

Na het winnen van de hackathon zijn we gaan zoeken naar een conferentie met aanknopingspunten voor zowel de business als IT, in ons vakgebied. De CES paste precies in dit plaatje.

Overweldigend

Het was mijn eerste bezoek aan de Verenigde Staten. Een beurs met de omvang van de CES had ik nog niet eerder bezocht. Het was overweldigend. De schaal van alles – van de beurs en van Las Vegas – is enorm. De CES had meerdere locaties in en buiten de casino’s langs de bekende ‘Strip’. De beursvloeren waren bijzonder groot, en bij elke bedacht ik me dat het slechts één van de vele locaties betrof.

Inspelen op trends

Alles zien en bijwonen was niet mogelijk. Ik heb zoveel mogelijk standhouders gesproken en sessies bijgewoond die mijn interesse hebben en mijn werk raken. Het werd snel duidelijk dat alles op de CES in het teken staat van ‘what’s happening now?’ en ‘what’s happening next?’ Veel van wat ik heb gezien en gehoord gaat mij zeker helpen nog beter op trends in te spelen en daaruit voordeel te halen voor Qualogy en mijn klanten.

Tip: plan je bezoek

Mijn verwachtingen vooraf waren hoog. Ondanks dat ik mij heb ingelezen en voorbereid heb ik mij alsnog vergist in de grootte van de CES. Ben je van plan een editie van de CES te bezoeken? Plan je bezoek aan het evenement dan goed, om niet te verdwalen in ‘de grootsheid’.