Trots op mijn Unity award!

Sinds kort ben ik als consultant betrokken bij een nieuw omvangrijk implementatieproject voor mijn opdrachtgever: een internationale speler in de grafische markt. En tijdens één van de meetings met alle betrokken collega’s gebeurde iets leuks. Ik kreeg de ‘Unity award’ uitgereikt van mijn opdrachtgever. Een hele eer!

Het is niet het eerste project waar ik aan werk bij deze opdrachtgever. Hier ben ik namelijk 13 jaar geleden al begonnen. Door de jaren heen heb ik veel verschillende rollen vervuld. Van systeembeheerder tot ‘business process consultant’. Nu houd ik me vooral bezig met CRM binnen het zogenaamde ‘Unity programma’.

Bedrijfsprocessen optimaliseren

Het Unity programma moet leiden tot een sterkere en meer concurrerende positie voor alle vestigingen in het ‘EMEA-gebied’ (Europe, Middle East en Afrika). Het is een business-gedreven programma waarin we efficiëntere oplossingen bedenken en implementeren voor alle bedrijfsprocessen van alle vestigingen in de EMEA. De bedoeling is dat alle vestigingen door heel Europa één en dezelfde werkwijze hanteren, waardoor alle koppen dezelfde kant opstaan en er meer efficiency ontstaat.

Unity award

Eén keer per halfjaar wordt de Unity award uitgereikt. Er zijn 5 categorieën waarin collega’s elkaar kunnen nomineren:

  1. Innovation   
  2. Customer focus 
  3. Business focus 
  4. Collaboration 
  5. Transformation

Customer focus

Ik heb de award in de categorie customer focus gewonnen, waar ik zeer trots op ben. Maar wanneer heb je die award verdiend? De organisatie zegt er dit over:

“By putting yourself in your customers’ shoes you anticipate and respond quickly to their requests and concerns. However, your Customer Focus goes further. You develop trusting relationships that help you initiate valuable conversations, and use what you learn to give customers more of what they want. You are their essential partner, providing an in-depth knowledge they need to help them be ever-more competitive in their markets.”

In gesprek met collega’s

Binnen het Unity programma houd ik me dus bezig met CRM. Hiervoor ga ik veel in gesprek met alle betrokken vestigingen door heel Europa. Ik bezoek dus collega’s in bijvoorbeeld Denemarken, maar ook in Engeland en Frankrijk. Ik ben al in zo’n 12 verschillende landen geweest. Ik inventariseer de behoefte en adviseer uiteindelijk ook over de verschillende mogelijkheden. Momenteel is de focus op Nederland.

Mooi: waardering

Zo’n award is als je het mij vraagt het mooiste wat je kunt krijgen als consultant. Al bij al was ik ontzettend verrast. De award geeft me veel voldoening: de waardering die je op deze manier krijgt maakt me voldaan en trots.

Haitham: "Een eer dat ik de Unity award heb gewonnen"