Van Junior Consultant naar Operational Manager Oracle-afdeling

Zo rond augustus 2007 mailde een medestudent mij dat Qualogy Caribbean een interessante vacature had openstaan. Ik studeerde op dat moment af van de universiteit en zag dit als een mooie kans om direct na mijn studie aan het werk te kunnen gaan. 

Ik solliciteerde en werd uitgenodigd voor een gesprek. Het eerste gesprek was met twee Accountmanagers. Nadat ik deze ronde succesvol had doorlopen volgde een gesprek met de directeur. De gesprekken verliepen positief en ik werd in dienst genomen. 

Eerste periode: bootcamp

Ik startte in 2007 als trainee in de zogenaamde ‘bootcamp-periode’. Deze bootcamp duurde 9 maanden. Daarna mocht ik mezelf junior consultant noemen. Inmiddels zijn we zo’n 10 jaar verder en heb ik me verder ontwikkeld tot Senior Consultant/Ontwikkelaar. Daarnaast ben ik Operational Manager van onze Oracle-afdeling. 

Veranderingen: delivery team

Tijdens die 10 jaar zijn we verhuisd naar een nieuw (groter) pand en ook in aantal medewerkers gegroeid. Toen ik begon, werkten er denk ik zo rond de 15 collega’s. Nu zijn dit er ongeveer 30 of 40. Ook onze manier van werken is veranderd. Vroeger had één persoon vaak meerdere rollen: die van ontwikkelaar, analist én projectmanager bijvoorbeeld. Nu scheiden we deze rollen steeds meer. Dit leidt tot een efficiënter en beter verloop van projecten. Ook is er een ‘delivery managementteam’ ingericht. Dit team ziet toe op een optimale oplevering van projecten. 

Nog een verandering: in 2007 bestonden er in de omgeving van Paramaribo nog niet zoveel opleidingen waar je programmeertalen eigen kon maken. Om aangenomen te worden was het belangrijk dat je erg enthousiast was en bereid was om ‘hard’ te willen studeren en werken. In de bootcamp leerde je dan alle programmeerskills en vaardigheden. Die bootcamp is er nu niet meer, er zijn in Paramaribo veel meer IT-opleidingen bijgekomen. Als je nieuw in dienst komt, wordt er verwacht dat je een zekere basis(kennis) hebt. Daarbij is het als nieuwe collega ook belangrijk dat je:

  • de businessprocessen van een klant in kaart kan brengen
  •  softskills hebt om te communiceren met de klant
  •  projectmanagement-kwaliteiten bezit 

Collega’s ondersteunen

Zelf ben ik altijd een doorzetter, georganiseerd en punctueel in mijn werk. Als Operational Manager van de Oracle-afdeling probeer ik mijn collega’s zo goed mogelijk te ondersteunen in hun groei, op zowel technisch als persoonlijk vlak. Ook kijk ik kritisch naar het werk dat we met z’n allen opleveren. Zo blijven we scherp. 

Vol motivatie aan het werk

Nu ben ik 10 jaar verder bij Qualogy en ik sta nog steeds elke ochtend gemotiveerd op om naar het werk te gaan. Ik houd van mijn werk. Het gevoel dat je van binnen krijgt als je een project klaar hebt en oplevert is onbeschrijfelijk: vooral als de klant ook nog eens dik tevreden is natuurlijk!