Waarom ik 10 jaar geleden voor Qualogy Caribbean koos

In 2007 ben ik bij Qualogy Caribbean gestart als Young Professional. Later heb ik me gespecialiseerd tot Oracle (Apex) Developer. Ik ben van de eerste lichting, want Qualogy Caribbean bestaat alweer 10 jaar! 

Ik hoorde voor het eerst van Qualogy Caribbean via mijn docent van de Anton de Kom Universiteit. Hij vertelde dat een Nederlands bedrijf zich zou gaan vestigen in Suriname en dat ze op zoek waren naar Young Professionals die graag in de ICT werkzaam wilden zijn. 

Interessant: opleidingstraject

Kort daarna heb ik de vacature van Qualogy doorgemaild gekregen van een studiegenoot. Ik vond het een erg interessante vacature. Qualogy had als doel om nieuwe collega’s in een intensief traject op te leiden tot Oracle DBA of Oracle / Java Developer. Om vervolgens ingezet te worden bij verschillende klanten. 

Oracle Certified Solution Partner

Qualogy was toen al een Oracle Certified Solution Partner en schaarde zich bij de top vijf van ICT-aanbieders op de Oracle- en Java-markt in Nederland. Vanuit deze specialistische kennis en ervaring op de Nederlandse markt gingen zij dus een 2e  vestiging openen in Suriname. Dat leek perfect voor mij. Plus: de directeur van Qualogy heeft Surinaamse roots. Het is een Nederlands bedrijf, met binding met Suriname. Ook dat sprak mij aan. Tegelijk leek het mij tof om mijn steentje bij te dragen om Qualogy Caribbean tot een succes te maken. 

Sollicitatie: spannend!

Ik solliciteerde en werd uitgenodigd voor een gesprek. Spannend… Het gesprek duurde in totaal 1,5 uur en bestond uit twee delen:

  • één gesprek met twee accountmanagers.
  • één gesprek met de directeur (als het eerste gesprek goed ging).

De gesprekken gingen zo goed dat ze meteen vertelden dat ik aangenomen was. Ik was super enthousiast!

Van Caribbean naar Nederland

Nadat ik 4 jaar met veel plezier bij Qualogy Caribbean had gewerkt, maakte ik in 2011 de switch naar Qualogy in Nederland. Mijn man woonde namelijk in Nederland en ik vond het prettig om bij Qualogy te blijven werken: een bekende en vertrouwde werkomgeving. 

Verschillen

Het grootste verschil tussen Qualogy Nederland en Caribbean is dat je hier in Nederland vaak bij de klant op locatie een opdracht vervult. Je krijgt meestal ook nog een laptop van de klant mee waarop je mag werken, anders heb je geen toegang tot hun netwerk. Organisaties huren je dus in voor jouw expertise. Je maakt onderdeel uit van een groter team, met daarin vaak ook medewerkers van andere IT-bedrijven.

Toen ik in Suriname werkte, bouwden we juist vanuit onze eigen vestiging maatwerkapplicaties voor de klant. We bouwden en testten eerst alles op Qualogy’s infrastructuur. In Suriname verkoopt Qualogy dus eerder ‘maatwerkproducten’, dan dat consultants worden gedetacheerd, zoals in Nederland. 

Als familie

Ik kijk met erg veel plezier terug op mijn tijd bij Qualogy Caribbean. Van de werkzaamheden zelf tot de collega’s met wie ik heb mogen samenwerken. Ik ben nog altijd trots op Qualogy Caribbean: dat het bedrijf al 10 jaar bestaat en het nog altijd goed doet op de Caribische markt. Als werkgever vindt Qualogy het belangrijk dat je met plezier naar je werk gaat. En bovenal kun je bij je collega’s terecht als je aanvullende expertise nodig hebt voor een bepaalde opdracht. We zijn net een familie!