Werken met de nieuwste technologieën, als Software Developer

In februari 2016 ben ik bij Qualogy gestart als stagiair. Binnen het Data Science-team werkte ik aan Internet of Things-gerelateerde oplossingen. Na deze afstudeerstage ben ik in augustus 2016 in dienst gekomen als Software Developer. 

Ik hoorde voor het eerst van Qualogy via een recruiter. Ik ben toen eens op internet gaan rondstruinen en meer informatie gaan opzoeken. Op de website las ik dat Qualogy met de nieuwste technologieën werkt zoals de webtechnologie Polymer en investeert in Data Science. Dat sprak me vooral aan. Ik zag al snel: hier kan ik aan de slag met interessante projecten. 

Goede kennisdeling

In ons team werken collega’s met veel verschillende achtergronden. Iedereen heeft een heel eigen kennis- en ervaringsniveau. Hierdoor ontstaat er een goede kennisdeling en interessante dynamiek op de werkvloer. Als team proberen we om onszelf als zogenaamde ‘T-shape’ werknemers te ontwikkelen. Dit zijn werknemers die specialist zijn op een bepaald gebied, maar verder ook kennis hebben van alle andere facetten binnen een project. In het geval van een Software Developer kun je bijvoorbeeld denken aan een Java-expert die ook aan webapplicaties kan werken. Dit doen we door veel functionaliteiten samen te ontwikkelen en kennis met elkaar uit te wisselen. Je zit dus niet altijd alleen je eigen taak te doen. We werken echt samen. 

Maximale ontwikkeling

Nu ik er een tijdje werk, blijkt Qualogy een goede keuze voor mij. Ik houd ervan om samen te werken met collega’s en juist dit wordt gestimuleerd. Bovendien krijg ik de vrijheid om veel nieuwe dingen uit te proberen, om dingen te doen die ook buíten mijn functieomschrijving vallen, zoals meer projectgeoriënteerde taken naast het ontwikkelen. Binnen een project krijg ik de kans om alle facetten te ervaren en aan te pakken. Hierdoor leer ik ontzettend veel en ontwikkel ik mezelf maximaal. 

Project: documentatie vrachtstromen valideren

Op dit moment werk ik aan een project waarbij we documentatie rondom vrachtstromen valideren. Deze validatie doen we op basis van landspecifieke regelgeving. Door deze automatische validatie proberen wij het proces voor de klant efficiënter te maken. 

Prettige sfeer, samen voor mooie resultaten

Het meest uitdagende in mijn rol als Software Developer is dat ik verantwoordelijk ben voor de hele keten binnen een project. Van ideeën uitwerken tot daadwerkelijk bouwen en testen van het product. Natuurlijk met hulp van mijn collega’s. De sfeer in het team is goed. Er heerst een no-nonsense mentaliteit. We houden elkaar scherp op het scrum-proces en zijn serieus aan het werk, maar er is ook altijd tijd voor een grapje. We werken dus prettig samen, en tegelijk gaan we voor mooie resultaten.